Як вибрати кухонні ваги

Кухонні ваги. Незамінний кулінарний помічник на домашній і професійній кухні. Компактний дизайн, особлива форма і відносно мала граничне значення визначають специфіку пристрою. Так, виробники адаптували такі ваги для зважування продуктів харчування, придумали кілька різних моделей для вирішення певних кулінарних завдань. В ідеалі, на робочому столі одній кухні - домашньої та ресторанної, повинні стояти кілька ваг. У цій статті ми розглянемо найпоширеніші види кухонних вимірювальних приладів, їх призначення та особливості.
Навіщо потрібні кухонні ваги
Ви досі не купили кухонні ваги? Тоді ми йдемо до вас! Жарт, звичайно. Але ми розповімо вам про всі переваги цього невигадливого приладу і допоможемо визначитися, чи потрібні кухонні ваги взагалі.
Почнемо з простого: перелічимо тих, кому такі прилади будуть марні. Тим, хто не готує зовсім. Або, навпаки, досвідченим кухарям-любителям, які набили руку на приготуванні звичних, вже стали "фірмовими", страв. Наприклад, вашої бабусі - господині сімейного столу.
У будь-якому випадку, для точного (до десятих грама) зважування малогабаритних вантажів (до 10 кг), з усього асортименту ваговимірювальних приладів підійдуть саме кухонні ваги. Використання даного пристрою за прямим призначенням практично є обов'язковим для:
1. Любителів відкривати нові кулінарні горизонти.
Багато страви (особливо випічка), вимагають точного дотримання рецептури і чітко відміряного об'єму інгредієнтів. У цьому випадку, визначення кількості продукту "на око" може призвести до кулінарного фіаско.
2. Адептам правильного харчування.
Все більше чоловіків та дівчат сьогодні намагаються харчуватися правильно, відстежуючи калорійність раціону і кількість споживаних корисних речовин. Без використання кухонних ваг і зважування продуктів зробити це неможливо.
3. Молодим мамам.
Неонатологи, та педіатри рекомендують точно відслідковувати вага кінцевого продукту при введенні штучного харчування або прикорму в раціон малюка.
4. Для борців з нечесними торговцями.
Боїтеся, що на ринку або в супермаркеті вас обважили? Вимірюйте покупку самостійно на домашніх кухонних вагах. Про ресторанної кухні і говорити нічого - тут без точних ваговимірювальних приладів не обійтися!
Інше питання - які кухонні ваги зручніше для вирішення тієї чи іншої задачі. Механічні та електронні прилади різняться по точності, швидкості вимірювання, набору функцій і формі, продиктованої призначенням приладу.
Механічні або електронні кухонні ваги
Відразу варто обмовитися, що в даній статті мова піде про електронних приладах. Сучасні електронні кухонні ваги прийшли на заміну класичним механічним вимірювальним пристроям, практично витіснивши попередника з ринку. І це не дивно.
Механічні ваги, безумовно, мають свої переваги:
- відрізняються великою межею зважування, ніж електронні;
- не вимагають спеціального джерела живлення;
- коштують дешевше.
Однак, пружинний механізм, що відповідає за зважування, з часом розтягується, що збільшує відсоток похибки.
Крім того, такі ваги, так сказати, морально застаріли. Цифровий дисплей, який відрізняє електронні пристрої, звичніше сучасній людині. Але справа навіть не в цьому. Електронні ваги працюють швидше і точніше, а система може включати в себе додаткові функції, такі як:
- скидання тари;
- послідовне зважування;
- автоматичного включення і відключення пристрою;
- вибір одиниці виміру;
- функція підрахунку енергетичної цінності продукту.
Робимо висновок: вибираючи, які вам потрібні кухонні ваги - механічні або електронні, спирайтеся на власні потреби і переваги. Найпростіші бюджетні моделі електронних ваг забезпечують швидке і ефективне зважування продуктів і готових страв, а коштують не набагато дорожче механічних.
Параметри електронних кухонних ваг
Основними параметрами, що визначають призначення електронних ваг для кухні є:
- Набір функцій;
- Матеріал корпусу;
- Межа зважування і шкала розподілу;
- Форма і призначення.
Розібравшись з цими параметрами, буде простіше визначитися, які кухонні електронні ваги краще підійдуть для вирішення конкретних завдань. Про функції ми вже згадували. До матеріалу корпусу питань не багато. Так, виробники пропонують обладнання зі скла, металу, пластику або дерева. Найбільш надійними вважаються ваги з металу з антикорозійним покриттям і якісного міцного пластику.
Останні два пункти ми розглянемо більш докладно.
Межа зважування і шкала розподілу
Межа зважування - це значення максимального допустимого для зважування ваги. Більшість брендів випускають ваги з межею зважування до 7-10 кг Для визначення маси готових страв та інгредієнтів. Майте на увазі, що вибір в даному випадку не визначається принципом “більше - значить краще. Відштовхуйтеся від своїх цілей:
- Якщо ваги потрібні для приготування простих страв - достатньо пристрою з межею зважування до 3-5 кг;
- Плануєте консервувати або фасувати, наприклад, великі шматки м'яса - 5-10 кг;
- Нужны весы для расфасовки специй, сухих веществ, детского питания - обратите внимание на сверхчувствительные весы с пределом взвешивания до 0,5-1 кг.
Чем больше предел взвешивания, тем больше шкала деления и, соответственно, размер погрешности. Так, последний вид прибора определяет вес с точностью до 0,1 грамма.
Форма весов для кухни
Два самых распространенных вида кухонных весов - выполненные в виде платформы и чаши. Они обрели популярность еще во времена популярности механических весов, и удерживают ее и в эру цифровых технологий.
Итак, чем отличаются кухонные весы этих двух видов?
В чаші зручніше заміряти вага сипких, рідких або безформних продуктів без використання додаткової посуду. Платформні ваги краще підійдуть для зважування страв або інгредієнтів у плоскій тарілці або іншому посуді. Крім цього, заповзятливі виробники винайшли спеціальні мобільні електронні вимірювальні прилади. Наприклад, ваги-лочки і ваги-склянки.
Стакани полегшують і прискорюють процес готування з використанням певної кількості рідини або сипких продуктів. Набрали, наприклад, молоко в стакан, визначили його вагу за значенням на дисплеї і одразу вилили його в каструлю або миску. Ваги-ложка відносяться до надточних вимірювальним приладам. Їх перевага співпадає з описаним вище: ви вимірюєте вага спецій, цукру, солі і т. п., не відриваючись від безпосереднього процесу готування.
Всі види вагового устаткування для кухні в магазині "УкрВесы"
Мы определились с тем, как выбрать электронные весы для кухни, исходя из преследуемых вами цели. Остается ответить на вопрос, где же купить нужную модель устройства. Все перечисленные виды оборудования представлены в одном каталоге интернет-магазина “УкрВесы”. Ассортимент из более, чем ста моделей включает:
- платформенные весы и весы-чаши, и измерительные стаканы с пределом до 10 кг;
- сверхчувствительные платформенные модели и весы-ложки с пределом от 0,1 грамма;
- электронные устройства из стекла, металла, пластика и бамбукового дерева.
Моделі на будь-який смак і гаманець - від простих бюджетних, до багатофункціональних приладів.
- Что такое терминал сбора данных?Функціональні особливості терміналу збору даних та необхідність застосування у торгівлі або на складіПовна версія статті
- Програмний РРО: закон, роз'яснення та як підключитиРассмотрим закон про РРО в Украине и как его подключить программу, которая передает все данные на сервер налоговойПовна версія статті